sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4 | Hevosaiheinen Q&A



Kuten otsikosta näkeekin, neljäs luukku on kysymyspostaus. Kysymykset on instagramista käyttäjältä @team.at koska omalle käyttäjälle tuskin olis tullu tarpeeks kysymksii :p.

Snupa näyttää siltä et onko ihan pakko xd

Millainen on hyvä ratsastuksenopettaja?
V: Ottaa kaikki tuntilaiset huomioon. Neuvoo tarvittaessa, ja antaa tehdä joitakin asioita vapaasti (perus alkuverkat jne.) Osaa neuvoa niin, että ratsastaja ymmärtää. Kehuu oikeassa kohdassa, ja korjaa jos jokin menee väärin. Pitää huolta, että ratsastajat ovat oman tasoisella tunnilla, ja jos samalla tunnilla on vähemmän ratsastaneita, katsoo että kaikki saavat samantasoista opetusta. Tulee ihmisten kanssa toimeen. Huolehtii turvallisuudesta. Ja tietenkin on sellanen mukava, kenestä ratsastajat pitää.

Millä talleilla oot ratsastanu? Monta vuotta?
V: Oon käyny KT-tallilla yhteensä noin 3 vuotta, ja välissä oli taukoo pari vuotta. Viimeset noin puoli vutta oon päässy ratsastaan kaverien hevosilla, ja tunneilla ratsastaminen on jäänyt. Oon myös ollut kerran kauan sitten Starr-tallilla, ja näistä kahesta ehdottomasti lemppari on KT-talli. 

Lempiheppa KT-tallilta?
V: Tosiaan muokkasin sen verran kysymystä, että vaihdoin tallin nimen tuttuun talliin. Mutta siis, lempihepat on risteytysponit Köpi ja Snoopy, Snoopy on ihanan kiltti hoitaa, ja ratsastaessa sopivan, ehkä väillä liiankin reipas. Ja Köpi on ihana kouluponi.

Tässä viel kuva Köpistä, ja Snoopyn näittekin jo ylempänä <3 td="">


Tasosi ratsastajana?
V: En osaa tarkkaan arvioida, mutta siis oon ratsastanu noin 3 vuotta epäsäännöllisesti, ja sanosin olevani jotain helppo B koulussa, ja oon hypänny kunnon ratana jonku 50-60cm, pienenä ratana noin 70-80cm ja yksittäisenä 95cm.

Mitä tavoitteita haluaisit saavuttaa ennen uutta vuotta?
V: Ekat kisat on ollu pari kuukautta tarkotus mennä, joten ne olis kiva. Muita tavotteita mulla ei nyt varsinaisesti ookkaan. Kiran ja Deean kans ollaan pikkuhiljaa menossa parempaan suuntaan, ja poni alkaa jo oppii mite mennää isolla kentällä xd.

Mitä haluaisit tehdä hevosalalla, jos päätyisit sinne töhin?
V: Olis siistii olla ratsastuksenopettaja. Tykkään pitää "tunteja" kavereille, ja neuvoo ratsastuksessa muutenkin. Toinen olis jos sais kouluttaa hevosia ratsuiks. Se on ehkä paras tunne maailmassa, kun saat opetettuu hevoselle uuden asian!


Eka poni jolla ratsastit?
V: En edes tiä sen nimee, mut oon joskus 4-vuotiaana ekaa kertaa istunu ponin selässä. Se oli siis vaan joku tutustumisasia, eli ei mikään ratsastustunti. 

Pahin tippuminen?
V: Varmaan see, kun oltiin Viivin kaa maastossa, ja lensin Eeviltä kun laukkailtiin nurmikkopellolla. Ei siis käyny mitään vakavaa, mun nilkka taittu, ja oli pari päivää kepit ja nilkkatuki viikon pari.

Kuinka korkeita esteitä oot hypänny?
V: Vastasinkin tähän jo aikasemmin :p

Millaisia tavoitteita ratsastukselle jatkossa?
V: K.attoo oma istunta mahdollisimman hyväks, ja saada käsi pysyyn mahdollisimman paikallaan. Harjotusravin istunnassa olis kans parannettavaa. Esteillä haluaisin parantaa hyppytekniikkaa, ja esteen jälkeen ratsastamista.

Haastavin ja opettavaisin hevonen jolla oot ratsastanu?
V: Ehdottomasti Deea, Kiran hevonen. Haastavin sillä tavalla, että se on niin herkkä avuille, ja sen verran nuori ettei jaksa keskittyy, ja välillä kun ratsastan sille haastavia asioita, se hermostuu eikä liiku kunnolla ollenkaan. Deeaa pitää osata ratsastaa, ja se on opettanut mulle mm. kärsivällisyyttä, ja sitä et täytyy oikeesti mennä vähän hevosen ehdoilla. Ja mitään ei voi tehdä väkisin, vaan yhteistyössä hevosen kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti